5 Filem Wajib Tonton 2018

Top 5

Anda pasti ternanti-nanti filem yang bakal menjelma pada tahun 2018 ini kan. Rasa nya lahkan filem apa yang menjadi penantian penggemar-penggemar kaki wayang ni yer pada tahun ini. Untuk kali ni saya share sikit filem yang ben tunggu-tunggu tahun ni. Ini antara filem penantian pada tahun ini. Wajib ditonton ni. Semoga bagi ilham jugak kat korang-korang yer. Ini hanya pendapat ben sahaja yer. Selamat menonton.

 

1. Avengers Infinity Wars

 

Tarikh Tayangan: 26 April 2018

 

Genre: Aksi / Sains Fiksyen

 

Pelakon: Robert Downey Jr, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Chris Evans, Chris Hemsworth, Chris Pratt, Elizabeth Olsen, Sebastian Stan, Benedict Cumberbatch, Paul Bettany

 

Pengarah: Joe Russo, Anthony Russo

 

Sinopsis: Ahli Avangers kembali bersatu bagi mengalahkan Thanos.

 

2. BLACK PANTHER

 

Tarikh Tayangan: 16 Februari 2018

Genre: Sains Fiksyen

Pelakon: Chadwick Boseman, Michael B.Jordan, Lupita Nyong’o

Pengarah: Ryan Coogler

Sinopsis: Mengambil tempat setelah filem Captain America: Civil War, mengisahkan tentang seorang Putera Wakanda, T’ Challa, yang mengambil alih black panther, setelah bapanya mati dibunuh.

 

3. MAZE RUNNER:THE DEATH CURE

 

Tarikh Tayangan: 25 Januari 2018

Genre: Sains Fiksyen

Pelakon: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas-Bordie Sangster, Ki Hong Lee, Patricia Clarkson, Dexter Darden

Pengarah: Wess Ball

Sinopsis: Thomas dan beberapa gladers lain kali ini melalui satu misi yang sangat bahaya. Untuk menyelamatkan rakan-rakan, mereka perlu memasuki Last City, iaitu labirin yang dikendalikan oleh WICKED yang mungkin menjadi maze yang paling dahsyat.

 

4. A WRINKLE IN TIME

 

Tarikh Tayangan: 9 Mac 2018

Genre: Fantasi

Pelakon: Storm Reid, Oprah Winfrey, Reese Whiterspoon, Mindy Kaling, Chris Pine

Pengarah: Ava Duvernay

Sinopsis: Filem ini menceritakan kisah Meg Murry, seorang gadis sekolah menengah yang dibawa dalam pengembaraan melalui masa dan ruang dengan adiknya Charles Wallace dan rakannya Calvin O’Keefe untuk menyelamatkan bapanya, saintis berbakat, dari kuasa-kuasa jahat yang menahannya di atas planet lain.

 

5. THE NUN

 

Tarikh Tayangan: 12 Julai 2018

Genre: Seram / Misteri

Pelakon: Taissa Farmiga, Demian Bichir, Bonnie Aarons

Pengarah: Corin Hardy

Sinopsis: Filem ini adalah merupakan spin off kepada filem The Conjuring

 

 

Baca jugak : Ini Kesan Tak Makan Nasi

Kunjungi Kedai: Rumah Jersi

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone